Доц. Георги Лозанов е гост в Newsroom. "Един необикновен, болезнено откровен и запомнящ се разговор предлага епизод 3 на най-новия дигитален проект на "bTV новините". В новинарския подкаст с водещ Антон Хекимян гостува също толкова необикновен и абсолютно невъзможен да бъде поставен в рамки човек - доц. Георги Лозанов", съобщават от медията.
"През комунизма си длъжен да бъдеш само комунист. В демократичния свят можеш да бъдеш и комунист. Както можеш да бъдеш и всякакъв друг. И сега, след 30 години, ние избираме пак между стария, зловещ мит и реалността, която да ни даде възможност да се развиваме като общество", казва доц. Лозанов.
По думите му днес живеем в интересни времена - "като никои други преди това" и "обществото днес е далеч по-малко традиционно".
"И двата свята - този, който отминава, и този, който идва, и двата свята са все още налични. И двата свята може да се каже, че са в конкуренция помежду си. Много зависи ти самия на кой свят принадлежиш? Тези два свята не са териториално ограничени. Вече властват виртуалните граници, а териториалните загубиха своята стойност", казва още Лозанов, който е директор на дирекция "ЛИК" в БТА. 
Целият разговор може да се види ТУК.