Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще говори днес пред Общото събрание на ООН, където ще постави въпроса за "ескалацията на турската агресия", заяви говорителят на гръцкото правителство Янис Иконому на пресконференция в четвъртък, предаде АНА-МПА.
"В речта ще бъде подчертана ролята на Гърция като стълб на стабилността и сигурността в региона и ще бъде специално повдигнат въпросът за ескалацията на турската агресия, провокативните изявления на турския президент и поставянето под въпрос на гръцкия суверенитет", каза той.
Иконому заяви също, че държавната подкрепа срещу повишаването на цените на електроенергията ще продължи за всички и през октомври, съчетана със стимули за намаляване на потреблението, тъй като пестенето на енергия, по думите му, е национална необходимост както по икономически, така и по екологични причини.
Той обясни, че се създават три нива на субсидии за битовите потребители, както за основните, така и за неосновните жилища, без критерии за доход и независимо от доставчика на енергия.