Денят на независимостта и официалното начало на учебната година на съботно-неделното българското училище „Здравей”, бяха отбелязани вчера в новия дом на Българския културно-информационен център в Скопие.
Десетките гости разгледаха изложбата „Заедно”, с откриването на която започна и новият сезон в календара на Културно-информационния център. В изложбата са включени произведения на художници от България и Република Северна Македония. 
„Отбелязването на 22 септември, началото на учебната година и старта на културния календар са доказателство за традицията на България – независима България, която отдава огромно значение на образованието и културата”, каза посланикът на страната ни в Северна Македония Ангел Ангелов, който поднесе китка здравец на директора на Културно-информационния център на България в Северна Македония Антония Велева за новото помещения на Центъра. Той пожела всичко да върви по вода през новата учебна година за възпитаниците на съботно-неделното училище „Здравей”, които представиха научени стихове и песни, като завършиха с химна на България, в който се включиха и присъстващите в залата. 
Официалното откриване на новите помещения на Българския културно-информационен център, разположен в центъра на Скопие в непосредствена близост до пресклуба на БТА, ще бъде на 25 ноември – деня на Св. Климент Охридски.