Председателят на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джером Пауъл потвърди възгледите, които изложи преди месец на редовната годишна среща на централните банкери от цял свят в Джаксън Хоул, Уайоминг, предаде Си Ен Би Си. 
"Основното ми послание не се е променило от Джаксън Хоул. . .комитетът по парична политика остава силно решен да сведе инфлацията до 2 процента и ще се придържаме към това, докато работата не бъде свършена", каза централният банкер на пресконференцията след края на двудневното заседание на регулатора. 
Той допълни, че са налице единствено скромни доказателства за охлаждане на трудовия пазар, посочвайки лекия спад в незаетите работни места, фактът, че хората напускат работните си места с рекорден темп, а заплатите нарастват умерено.
Централната банка ще трябва да доведе водещата си лихва до "рестриктивно равнище" и да я задържи на него "за известно време", каза Пауъл. Институцията ще следи за три неща: задържане на темпа на растеж под обичайния, движение на трудовия пазар, показващо завръщане към по-добър баланс между предлагане и търсене, и "ясно доказателство", че инфлацията се придвижва обратно към целевото ниво от 2 процента, допълни той.