Регионалният исторически музей в София (РИМ-София) представя детската изложба “Мечта за мир”. Това информират от културната институция на сайта си.
Експозицията е част от международната инициатива “Пробег на мира” и ще може да бъде разгледана от 22 до 29 септември, в зоната на античната римска улица Декуманус Максимус (подлеза на площад “Независимост”, в района под Министерски съвет).
Деца, младежи и спортни шампиони от седмия национален лагер на Асоциация “Докосни дъгата” и първия национален гвардейски ученически лагер на Сдружение “Младежки гвардейски отряди”, рисуват часове наред на тема “Мечта за мир”. Рисуват, за да изразят своята мечта за живот в хармонично общество, отбелязват от РИМ-София.
“Пробег на мира” е международна атлетическа щафета, която прекосява държави и континенти, пренасяйки запален факел – символ на всеобщия стремеж на човечеството към свят на мир и разбирателство. Провеждан вече трето десетилетие, Пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, като участниците в него са изминали над 600 000 км. Той е основан през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой, посочват от музея. /ИРС