До 30 септември е срокът за кандидатстване за третото издание на „Биенале на илюстрацията“. Всеки автор може да участва с до три творби. Произведенията, които се приемат за форума, са разделени в категориите „нереализирани/непубликувани“ и „реализирани/публикувани“, съобщават организаторите.
„В първите две издания на „Биенале на илюстрацията“ участваха 348 автори с близо 1000 творби, което превърна форума в платформа за изява на колеги с независимо мислене, стил на илюстриране и виждане как да изглежда тази специфична визуална форма днес. Сигурни сме, че третото издание пак ще разбие клишето „какво трябва/не трябва” и ще онагледи пред широката публиката, независимо от нейното образование, възраст и професия, огромния креативен диапазон на българските творци в тази област,” коментира Милена Радева, илюстратор, организатор на „Биенале на илюстрацията” и създател на сайта и издателство „Българска илюстрация”.
Кандидатите за форума могат да участват единствено с произведения, създадени през последните две години. Награди ще бъдат връчени за всяка от категориите, като е предвидено отново и отличие за цялостен принос. Селектираните творби ще бъдат представени на изложба, която ще се състои през месец ноември, както и в каталог.
„Биенале на илюстрацията“ 2022 се осъществява в партньорство с Регионален исторически музей – София и с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура”. / ГН