"Другият" е първата за новия сезон премиера в "Сфумато". Събитието е на 30 септември, съобщават от театралната работилница.
Постановката е на Татяна Соколова. Участват Росен Белов, Милен Николов, Тодор Симеонов, Васил Дипчиков и Пьотр Кшемински.

"Това е един авторски спектакъл за неумолимостта на хода на времето, цената на щастливите и разочароващи мигове в миналото ни. Всеки миг от "сега" произхожда от "преди". Вечното "дерби" между хората, които имат и могат, и останалите - другите. Кръгът от хора, които остават дълго в живота ни. Как и защо си позволяваме да преминем границата", разказват от екипа.
"Всичко това чрез средствата на театъра, съвременния танц, импровизацията и неочакваните реакции на приятели-артисти във ситуации, които са отворени за развитие в една метафорична игра, играта на събитията в нашия живот. Опит да представим приятелство и единомислие без претенция, суета, егоцентризъм и мания за величие. Опит да кажем, че всеки миг е неповторим и единствен и няма да имаме втори шанс да променим нещата, защото идва следващия миг", допълват от екипа на "Другият".