В Бургас откриха изложба с творения на художника Георги Трифонов. Изложбата е със заглавие "Вечен живот" и проследява неговия творчески път през годините. Поетът Недялко Йорданов разказа спомени за автора и за неговата колекция от картини, съхранени от съпругата му Йорданка Арнаудова.
Постмортем изложбата на Георги Трифонов ще остане в залата на бургаските художници до края на септември.
На събитието присъстваха съпругата и синовете на Георги Трифонов. Прекрасни думи за него каза поетът Недялко Йорданов.
В годините Георги Трифонов се утвърждава като един от най-ярките и активни представители на съвременното българско изкуство. Работи в областта на живописта, декоративно-монументалните изкуства, на рисунката, графиката, илюстрацията. Има редица самостоятелни и сборни изложби в чужбина и в България. Негови творби се съхраняват в Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, художествени колекции в България и в чужбина. Автор е на седем стихосбирки и един сценарий.
Георги Трифонов (1947 – 2011) е творец с всестранни интереси, работил в областта на живописта, графиката, илюстрации, стенописи, дори скулптура. Увлича се по поезията и е автор на 10 стихосбирки и един сценарий.
За ценителите на изкуството той остава един от най-забележителните български живописци. Носител е на множество международни награди. Има над 40 самостоятелни изложби у нас и в чужбина.
Георги Трифонов  (1947 – 2011) е носител на ордена "Св. св. Кирил и Методий", присъден кратко пред смъртта му.