В навечерието на 21 септември – празник на град Тутракан, под формата на спектакъл бе открита изложба с преселски севернодобруджански носии „От корените към бъдещето“. Всички експонати са от личната колекция на Калина Михайлова, жител на общината и известен ценител на народното творчество и обичаи. Проявата е организирана в партньорство с Историческия музей в Тутракан и местната община.
Изложбата бе съпроводена с ревю на добруджански носии и демонстрация на преселско забраждане.
Сред гостите, дошли да поздравят авторката на проведената поредна запомняща се културна изява в крайдунавския град, бяха заместник-областният управител Димитър Тодоров, кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, директорът на Филиал Силистра на Русенския университет доц. д-р Румяна Лебедова, както и делегация от община Кирнодж от съседна Румъния.
Носиите Калина Михайлова събира няколко десетилетия. Първите експонати от богата колекция са останали от предците й – преселници от Румъния. Всички те са подредени в 13 дървени ракли. Сбирката включва още капански, северняшки и тракийски  костюми.
Част от тях са показвани в музеите в Русе, Ботевград, Търговище и Каварна. А през 2015 г. Калина Михайлова представи ревю на български народни носии в Европейския парламент. 
През 2018 г. Михайлова, тогава кмет на село Шуменци, отбеляза българското председателство на Съвета на ЕС като всеки понеделник ходеше на работа с различна народна носия.
Изложбата ще остане в тутраканската галерия до средата на октомври.