Във вторник премиерът Кириакос Мицотакис изпрати послание във всички посоки и особено към Турция на фона на засилващата се напоследък агресия, която проявява, в интервю за радиостанция "Сфера 102.2 FM", предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.
 „Ще бъда строг по отношение на границите, които поставяме, имаме силни въоръжени сили и съюзи и всички знаят, че не могат да се заиграват с Гърция. От друга страна, можем да говорим, дори и само да се съгласим, че не сме съгласни. Нашият избор е да не се ловим на кукичката на Турция, защото сме изправени пред кресчендо от предизвикателства, които са надхвърлили границите. Самите турци обаче смятат, че това се прави по предизборни причини, което е обнадеждаващо.“
Във връзка с необходимостта от подкрепа на домакинствата и бизнеса поради силната енергийна криза, премиерът по същество потвърди, че правителството е ориентирано към мащабно субсидиране на електроенергията, за да се стимулира пестенето на енергия, и хоризонтално субсидиране, що се отнася до природния газ. "Колкото повече намалите потреблението спрямо миналогодишната сметка, толкова по-висока ще бъде субсидията", каза той.
По отношение на жилищния план Мицотакис каза, че е убеден, че програмата ще бъде успешна и че е склонен да бъдат отделени повече средства от бюджета и обявената програма да бъде разширена.
Относно пандемията от ковид премиерът даде да се разбере, че няма да има нов локдаун няма, но заедно с това заяви, че пандемията, каквато я познаваме, свършва. Той уточни, че най-уязвимите трябва да внимават, като ги призова да се ваксинират, а също и да носят маска.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)