Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че полската армия трябва да е силна, за да отговори на заплахите и че рекордно високите разходи за отбрана са инвестиция в сигурността на страната.
Най-добрият отговор на заплахите е изграждането и укрепването на полската армия", каза Блашчак по време на общите военни учения "Мечка-22", които се  провеждат в Нова Демба, Югоизточна Полша.
"И тъкмо това се случва", продължи Блашчак, като допълни, че има предвид увеличаването на числеността на въоръжените сили, създаването на нови поделения, модернизирането на оборудването и подобряването на оперативната съвместимост.
"Въпреки че управляващите в Кремъл са решили отново да построят империята на злото, полската армия става все по-силна", каза той. "Благодарение на това Полша ще може да възпре агресора и да стане безопасна страна", каза още военният министър. 
 Той допълни, че днес Полша "не само получава сигурност от НАТО, но и предоставя такава".
Според Блашчак целта на военното учение "Мечка-22" е да се проверят ефикасността и уменията на полската, британската и американската армия. "Те издържаха теста с отличен", заключи той. 
(Новина, избрана от полската агенция ПАП за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)