Концертът "Македонски брас квинтет в София" ще се състои тази тази вечер  в галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София, съобщават организаторите.
Ще участват Драган Младеноски и Александар Златески - тромпет, Антонио Костевски - валдхорна,  Димче Белчовски - тромбон, и Александар Нинич - туба. Те ще изпълнят произведения от Хенри Пърсел, Жорж Бизе, Мануел Пенела, Брандън Хауърд, Стиви Уондър и др.
"Македонски брас квинтет" е сформиран през 2017 г., като инициатива за музициране в най-познатия формат за камерна музика за медни духови инструменти.
Aлександар Златески е първи тромпет (първи тромпет в Националната опера и балет, дългогодишен член на градския оркестър в Скопие и на биг бенда на МРТВ).
Драган Младеноски е втори тромпет (първи тромпет във филхармонията на РСМ, дългогодишен член на биг бенда на МРТВ, както и активен сътрудник на видни музикални имена, като Кирил Джайковски и др.). Антонио Костевски - валдхорна, е първи валдхорнист на Националната опера и балет, бивш първи валдхорнист на Софийската опера, както и постоянен сътрудник на оркестъра ФАМЕС. Димче Белчовски - тромбон, е първи тромбон във Филхармонията на РСМ, доцент във Факултета за музикални изкуства - Скопие, и професор по тромбон и туба в ДМБУЦ "Илия Николовски Луй"). Александар Нинич  е тубист във филхармонията на РСМ, дългогодишен външен сътрудник на Градски духов  оркестър и на Националната опера и балет. 
Съставът има много изяви, от които по-значими са концертите в Ню Йорк през 2018 и 2019 година, концертът в Истанбул през 2021 г., поредицата концерти в Берово (Музей на Берово), Кочани (дом на културата "Бели мугри") и Скопие (Малка зала на филхармонията), Щип, Неготино, Куманово. Репертоарът обхваща различни музикални жанрове, от самба до филмова музика и от традиционна народна музика до джаз. Освен концертите, квинтетът осъществява и образователни събирания, с цел запознаване и доближаване на брас музикалните инструменти до публиката.