Първата прожекция на "Случаят Тесла" ще се състои на 24 септември като част от конкурсната програма на 40-ото юбилейно издание на фестивала на българския игрален филм "Златна роза", съобщават от екипа на продукцията.  Актьорите и екипът ще се срещнат лично, за първи път, със своята публика и ще раздават автографи.
Международната премиера е през октомври, на 27-ия международен филмов фестивал на детската и младежка публика Schlingel в Германия.
На голям екран "Случаят Тесла" тръгва у нас на 7 април 2023 г. от "Александра филмс". От днес е достъпен и първият театрален трейлър на филма, който разкрива повече за сюжета и визията на "Случаят Тесла".

В "Случаят Тесла" участват 31 деца, вълк, жаба, бръмбар и скакалец. Разказва се за младия изобретател Тони, мечтаещ да завърши експеримента на Никола Тесла за синтез на безжично електричество. С приятелката си Рая заминава на лагер в планината, където група ученици ще къмпингува заедно със скаути. Много приключения, съревнования и първи любовни трепети се заформят между децата, докато се разплита легенда за мистериозен върколак, бродещ в гората.
"Постарал съм се филмът да бъде в духа на златните български детски ленти, които всички си спомняме с носталгия, с фокус в детските персонажи, но и да има съвременно звучене кореспондиращо на модерния вкус и динамика на възприятието на младата публика.  Това е филм за приятелството, с положителен поглед към науката, който показва, че хората занимаващи се с наука, не трябва да се възприемат като особняци!", казва режисьорът Андрей Хадживасилев.

Както писа БТА, във филма участват Мартин Паунов, Поли Иванова, Борис Минков, Деан Стойков, Йоан Стойков, Рая Георгиева, Фани Узунова, Неда Спасова, Мартин Гяуров, Любен Чаталов и Николай Върбанов. Сценарият е на Виктория Пенкова и Пламена Велковски, оператор е Божидар Симеонов, композитор - Георги Стрезов.