След като преди 2 години бе закрит силистренският театър, днес с постановление на Министерски съвет, театърът се открива. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев на брифинг в парламента. „След повече от 50 години съществуване на театъра, Силистра отново има драматичен театър. Около 27 март очакваме първата постановка на Силистренския театър. Искам да поканя на 27 март Борисов, за да види какво е причинил на силистренци”, заяви той.
„Но, Слава Богу, всички бели, които Борисов успя да причини, са поправими и се опитваме да ги оправим една по една”, добави Кутев. „Това, което Борисов закриваше, ние го откриваме”, каза още той.

Народният представител от БСП Татяна Буруджиева допълни по темата: „Във връзка със същото постановление на Министерски съвет, Разград ще може да има по-достойно отношение към творците си. Преди една година, този, иначе спокоен край, се беше разтресъл от протести във връзка с опита да се ликвидира Разградска филхармония. С това постановление на МС от днес се създава културен център с три сцени, което ще даде възможност филхармонията не просто да съществува, а да има достойно заплащане и възможност за истински оркестър. От днес Разград има ясната подкрепа на правителството за културната си политика”.

Двамата коментираха и спорната тема за разпределението на парите за общините по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „Като депутат от Силистра, където кметът е от ГЕРБ, в целия регион пък от 7 общински кмета в Силистра има само един от БСП един от най–големите пътни проекти е за този регион и изброи и други проекти”, каза Кутев.

Татяна Буруджиева от БСП заяви, че всички пари, които се дават, са за хората в съответните общини, независимо от това какъв е кметът. „За целия предишен мандат, от общите суми, раздени за регионално развитие, 4 % са дадени в общини, където кметове, са от БСП”, добави тя.