43-годишен мъж ще лежи 2 години и 8 месеца в затвора за това, че е пребил до смърт 63-годишен мъж с инициали Р. К. Решението е на Окръжен съд – Плевен. Присъдата ще се изпълнява при първоначален строг режим.
Екшънът с трагичен край се разиграл на 4 август миналата година в апартамент в плевенския ж.к. „Воден“. Рано сутринта двамата пияни опоненти се скарали. Д. К. смлял от бой Р. К. Удрял го с ръце и крака в гърдите и гърба. Жестокият бой довел до травма на гръдния кош със спукване на гръдна кост и 12 ребра, контузия на левия бял дроб, излив на кръв и други наранявания, които предизвикали травматичен шок.

В 6.50 часа в Първо РУП - Плевен получили сигнал за свадата. Полицаите отишли и отвели побойника за денонощие в ареста. Оказало се, че е техен стар познайник с четири криминални прояви за закана с убийство и присъда за закана с убийство. Пострадалият, който нямал постоянен адрес, е настанен в отделение „Реанимация” на УМБАЛ-Плевен.

Вследствие на получените от побоя усложнения на 24 август 2013 г. Р. К. е починал.
Магистратите признаха за виновен подсъдимия Д. К. За жестокия побой, довел до смъртта на жертвата и го осъждат на 4 години затвор, като намалява така определеното наказание с една трета поради липса на умисъл и определя за изтърпяване присъда от 2 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим.

От наложеното наказание се приспадат и около 6 месеца, през които подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Към наложената присъда в изпълнение се привежда и старо наказание по дело в Районен съд - Плевен от 2011 г., по което Д.К. е бил осъден на 12 месеца лишаване от свобода условно.

Решението на Окръжен съд - Плевен може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред великотърновския Апелативен съд.