"Законът за публично-частното партньорство отпада, тъй като е неработещ". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Идеята за отпадането е от една страна да се облекчи бизнеса, а от друга – законът е неработещ и препраща към откриването на сложни и дълги процедури.

Десислава Терзиева обясни, че всяка община си има разработени правила за публично-частно партньорство, а законът допълнително усложнява процедурите.

Терзиева каза още, че ЕК е приела пакет директиви за обществените поръчки и предстои те да бъдат транспонирани в българското законодателство.

Министърът на регионалното развитие коментира и готвения протест от собствениците на имоти на мястото, на което ще се изгражда Северната скоростна тангента: "Експертите са направили оценката на базата на методика, одобрена през 2010 г. от правителството на ГЕРБ, а в конкретния случай не може да се направи нищо. Единственият вариант е обжалването по съдебен ред, както са направили вече собствениците, но все пак ще разгледаме методиката, за да видим дали може да се направи нещо по въпроса и собствениците да получат достойно заплащане за имотите си", подчерта Терзиева.