Грабеж е извършен в пощенския клон в село Бараково, община Кочериново.

Проникването в клона е констатирано тази сутрин от

служителката в пощата Стойна Славева. След като отключила металната решетка на входната врата на клона, видяла, че касата е разбита. Пантите са срязани с ъглошлайф. В касата е имало около 250 лева, но служителите от централата в Кочериново казаха, че има само неуспешен опит за грабеж. Вратата на касата се отваря след срязаните панти колкото да се провре една ръка. След като е разбита, касата е избутана отново до стената.

На мястото на инцидента тази сутрин работеха служители на РУП-Рила. Криминалистите вземаха отпечатъци и от чаша за кафе и цигарена кутия, открити край пощенския клон. Работата по случая продължава. Грабителите са влезли през страничния-централен вход на пощата, където на вратата няма решетка. Паянтовата дървена врата не е разбивана, което означава, че или е оставена незаключена, или е отворена с подправен ключ. Първото обаче е малко вероятно. Пощенският клон в Бараково обслужва населението в понеделник, сряда и петък. През останалите дни служителката Славева обслужва клона в село Пороминово.

Село Бараково се прослави покрай първия чернокож президент на САЩ. В кочериновското село се припознаха като носещо името на Обама. Миналата година от посолството на САЩ донесоха картонен макет на US-президента. Той бе изложен в залата на кметството.

Тази нощ е разбит и павилионът пред СОУ "Христо Ботев" в Кочериново. Вчера пък е установена взломна кражба в пощенския клон в село Мурсалево, намиращ се в сградата на кметството. От касата са откраднати 17 лв.