Информационен ден за настоящи и бъдещи студенти в Центъра за дистанционно обучение (ЦДО) на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в Хасково се състоя днес. Студентите се запознаха лично с новите технологии, въведени в учебното заведение, съобщи пресцентърът на УНСС.
От 10:00 до 13:00 часа в рамките на информационния ден, който организират в УНСС, дойдоха много първокурсници от специалностите - мениджмънт и администрация, икономика, счетоводство и контрол. Те получиха повече информация от директора на центъра проф. Надя Миронова по темите как да използват електронната система за дистанционно обучение, как да използват университетския имейл, кога ще е откриването на новата учебна година, задължително ли е присъственото обучение и как да използват базата на Центъра за дистанционно обучение, ако не разполагат с технически възможности за участие онлайн. 

По време на срещата бъдещите студенти видяха системата на работа на виртуалната класна стая. В Центъра за дистанционно обучение в Хасково се намира една от петте зали на УНСС, оборудвани с 360-градусова 3D цветна холограма, която може да се гледа от всеки ъгъл.
За втора поредна година в ЦДО на УНСС в Хасково се отчита над 40 процена повишение на желаещите за прием. Поради големия интерес е удължен до края на септември и срокът на прием за магистри в специалностите: "Счетоводство и контрол" и "Бизнес администрация".