Софийска районна прокуратура ще протестира определението на Софийски районен съд, който на 04.03.2014 г. измени мярката за неотклонение на Бисер Миланов в "подписка".

На същия му беше повдигнато обвинение за закана с убийство спрямо Боряна Георгиева (чл.144 ал.3 вр. ал.1 НК). Делото беше внесено в съда с обвинителен акт, а Миланов беше с мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от прокуратурата.

Междувременно, Софийска районна прокуратура внесе втори обвинителен акт в Софийски районен съд срещу Бисер Миланов. Обвинението е за престъпление за това, че на 02.11.2013 г. около 16.00 часа в София, на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф" в съучастие като помагач, умишлено е улеснил извършването на престъплението, като е управлявал лек автомобил "Ауди" модел "Q 7" с рег. № СА 3555 НН и по този начин помогнал да бъде чут от повече хора извършителят Цветан Йорданов Бонев, който чрез слово по мегафон подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак: "Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!".