Президентът Румен Радев изразява съболезнования на Негово величество Чарлз III, кралското семейство и народа на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по повод кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
"С нейната кончина Великобритания и светът губят забележителен държавник, белязал с живота и делата си цяла епоха“, заявява президентът Радев в съболезнователното си писмо. 
Държавният глава отбелязва, че кралица Елизабет II се нарежда сред великите личности в историята, които са имали възможността да ръководят с мъдрост и силен държавнически усет своя народ в сложни времена от историческото развитие на човечеството. 
„Незабравим за мен ще остане споменът от срещата и разговора ми с Нейно Величество“, подчертава още държавният глава в съболезнователното си писмо. 
Кралица Елизабет Втора  почина вчера следобед в замъка Балморал в Шотландия. В знак на траур британското посолство в София осъмна днес с наполовина свалени знамена. Още снощи, след като от Бъкингамския дворец съобщиха за кончината на кралицата,  пред посолството дойдоха хора, за да отдадат почит пред паметта ѝ и да оставят цветя.