Първите екипи на жандармерията пристигнат днес в 14:00 ч. пред полицията в Карлово, откъдето ще бъдат разпределени към пострадалите от наводненията села. Действията им ще са насочени към опазване на обществения ред и охрана на имуществото на жителите в района, съобщиха от МВР. 
Преди седмица обилни валежи причиниха наводнения в села в Карловско. Повече от 70 специализирани машини и близо 850 служители на редица държавни институции, включително пожарната, армията, пътната агенция, горските стопанства, както и доброволци, се включиха в преодоляването на последиците от наводнението. В помощ на пострадалите се включват военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Редица организации също помагат с доброволци и хуманитарна помощ. 
За преодоляване на последствията от наводненията в населените места в община Карлово ще бъдат създадени и аварийни групи от общо 100 безработни, съобщиха вчера от Агенцията по заетостта. Безработните ще са от най-пострадалите села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово и ще бъдат назначени за период от три месеца.