Успоредно със световните лидери, които отдадоха почит на кралица Елизабет по повод нейната смърт на 96-годишна възраст, обикновените хора във Великобритания и по света почетоха жената, която е била лице на своята нация в продължение на повече от 70 години, предаде Ройтерс.
В дъждовната лондонска нощ хиляди се събраха пред Бъкингамския дворец в центъра на Лондон, като някои от тях положиха цветя пред черните железни порти. Подобни сцени имаше и пред дома на кралицата - замъка Уиндзор.
Портрети на Елизабет бяха поставени на билбордове в Пикадили Съркъс в централната част на Лондон и във финансовия квартал Канари Уорф. Същото се случи и от другата страна на Атлантическия океан в нюйоркския квартал Таймс Скуеър в Ню Йорк. Цветя бяха положени пред британското консулство в Ню Йорк.
Във Вашингтон знамето на САЩ беше спуснато на половината на пилона по повод кончината на монарха, за чието наследство президентът Байдън каза, че "ще остане голямо в страниците на британската история и в историята на нашия свят".
Смъртта ѝ беше отбелязана и в европейски градове.
В Берлин цветя и свещи бяха положени пред британското посолството, а във Венеция британският химн "Бог да пази кралицата" беше изпълнен пред Сградите на фестивала.
В Париж светлините на Айфеловата кула угаснаха.