Най-малко осем мигранти загинаха, а други петнадесет са в неизвестност, след като вчера лодка потъна край бреговете на Тунис, предаде Ройтерс, като се позова на тунизийското обществено радио "Монастир" (State Monastir Radio). Инцидентът е станал при опит на мигрантите да пресекат Средиземно море в посока Италия.
Бреговата охрана е успяла да спаси четиринадесет мигранти, които са пътували на претъпканата с хора лодка, която потъна в морето близо до град Шебба в провинция Махдия. Представител по сигурността обяви, че лодката е потеглила от брега край Ел Алабед в провинция Сфакс, като повечето от мигрантите са тунизийци. Крайбрежието на Сфакс е основна начална точка за всички, които бягат от бедността в Африка и Близкия изток в търсене на по-добър живот на европейския континент.
През последните месеци десетки хора се удавиха край тунизийските брегове, след като опитите за преминава от Тунис и Либия в посока Италия зачестиха. Стотици хиляди са предприелите рискованото преминаване с лодки на Средиземно море през последните години.