Криптовалутите и измамите, свързани с тях, са в основата на новата книга на Юлияна Дончева. Томът е озаглавен „Криптоqueen“, а прототип на главната героиня в него е българката Ружа Игнатова, съобщават издателите от „Книгомания“.
Книгата представя виртуална мрежа за лов на наивници, в която попада и българинът Илия. Авторката засяга темата за желанието за бързо забогатяване, което се оказва сериозно изпитание за ценностите. Действието в книгата се развива на различни места, сред които островите Капри, Иския и Соренто в Италия, Пукет, а също Макао, Банкок, Тайланд, Сингапур, Хонконг и др., а към някои от главите е отпечатан и QR код, чието сканиране представя фотографии за всяка от дестинациите.
„Бързият успех, в това число и печеленето на „лесни пари“, е един от най-коварните капани на живота. Авторката атрактивно и интелигентно комбинира в своя сюжет високотехнологичните интриги, безскрупулността, шокиращата дързост и моралните девиации. Книгата е своеобразен витамин срещу наивност“, пише проф. Любомир Стойков за книгата. / ГН