Стабилизирането на селското стопанство е наш основен приоритет в региона на Хасково, каза лидерът на партия "Българска социалдемокрация - Евролевица" Александър Томов, който присъства на днешния Ден на Хасково. В момента в такъв прекрасен край произвеждаме твърде малко. Ние искаме да направим така, че да се премине от производство на зърно към производство на биохрани, за които в Европа има недостиг, поясни Томов.
Това би вдигнало в пъти добавената стойност в отрасъла и така ще развием нова хранително-вкусова промишленост, добави той, като припомни, че политическата сила има разработена от най-добрите макроикономисти у нас програма с 15 национални стратегически приоритета. Ако тя се реализира, до края на 2026 година ще достигнем по доходи централноевропейските държави, прогнозира Томов.
Кандидатите поднесоха цветя пред паметника на Незнайния войн. Водачът на листата Таня Гочева призова на изборите хората да гласуват с бюлетина №26, а за нея основна цел е младите хора да остават в региона.