Видео в интернет показва как на кръстовище в Екатеринбург пешеходка разяснява на шофьор правилата за пътното движение. С бой.  Ситуацията, предизвикала "лекцията" е категорично невинна – автомобил "Лада" изпреварва чакаща колона на червен сигнал и се намества най-отпред. Естествено, нагазва маркировката на пешеходната пътека. Шофьори като този в Русия ги наричат „барани”, т.е. овни. В този момент представителка на нежния пол преминава на зеления сигнал.

До средата на пресичането всичко си върви безинтересно, но очевидно фитилът на жената е къс, защото след като подминава нахалника, се връща, почуква грубовато по стъклото на водача, но след като не получава внимание, отива при пасажерската врата, отваря я и явно раздава правосъдие. Не е ясно дали на водача или на спътника, но по-скоро вторият го отнася. За довиждане затваря с удар страничното огледало.

Клипът е качен в местен сайт. Един от свидетелите на произшествието обяснява: "В колата имаше двама младежи (...). Когато минах покрай тях, и двамата изглеждаха ошашавени".

Форумците са на различно мнение – едни приветстват постъпката и хвалят жената за смелостта, но други недоумяват: "Да беше се разправила с шофьора - ясно, ама със спътника му...".