В сектор "Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в  Плевен е създадена организация за прием на заявления за издаване на български лични документи по постъпили писмени искания от институции, ведомства, кметства, фирми и други. Тази практика бе въведена от 2010 г., но заради ковид пандемията бе спряна и сега се възобновява, казаха за БТА от пресцентъра на ОД на МВР.
Предоставя се и възможност неподвижни или трудноподвижни хора да бъдат посетени от мобилни екипи на място, след депозиране на заявление. 
Българските граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват електронните административни услуги от "Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи", добавят от полицията в Плевен.
През миналата седмица на гишетата в област Плевен за прием на заявления за български лични документи са подадени общо 959 заявления. Най-натоварени са служителите в сектор "Български документи за самоличност" в областната дирекция, които са приели 353 заявления.