Днес в Икономовата къща, обект на Историческия музей в Дряново, се открива изложбата на Националния литературен музей под наслов  „Българийо, аз всичко тебе дадох…“. Тя е посветена на живота и делото на Иван Вазов и е част от програмата на Европейските дни на наследството. Гостуващата експозиция ще открие директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов. Това съобщи за БТА Иван Христов, директор на Историческия музей в Дряново.
Изложбата съдържа 20 документални пана, които проследяват основни моменти от житейската и творческа биография на Иван Вазов. Специално място в изложбата е отделено на семейството на поета – майката Съба Вазова, братята ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов и д-р Борис Вазов. Проследен е животът на Иван Вазов като емигрант в Румъния, престоят му в Свищов, Русе, Берковица, годините, които Вазов прекарва и твори в Пловдив,  изгнаничеството в Одеса и появата на първия български роман „Под игото“,  установяването му в София, посочи Христов.
В изложбата са представени заснети ценни експонати от къщата музей „Иван Вазов“ – София, знак за обичта и признателността на целия български народ към Иван Вазов – Сребърната лира с венец, дар от Юбилейния комитет, орденът „Св. Св. Кирил и Методий“, Царският указ, с който Вазов е обявен за Народен поет, поздравителни адреси.Снимки, ръкописи, кореспонденция, спомени от роднини и съвременници допълват визуалния разказ за забележителната литературна дейност на патриарха на българската литература и участието му в обществения и политически живот в следосвобожденска България. Акцент в изложбата са творческите срещи, приятелства и съвместна работа на писателя с големите български общественици – Константин Величков, Иван Евстратиев Гешов, проф. Иван Д. Шишманов.
Изложбата е осъществена благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата и може да бъде разгледана от жителите и гостите на града до 7 октомври.