Канадската полиция снощи е арестувала втория заподозрян за намушкването с нож на 10 души в провинция Саскачеван след тридневно издирване, по време на което беше намерено тялото на брат му, предаде Асошиейтед прес.
В изявление на Кралската канадска конна полиция се казва, че 32-годишният Майлс Сандерсън е бил открит близо до град Ростърн в Саскачеван около 15:30 ч. местно време. Запознат с въпроса служител, говорил при условие за анонимност, заяви, че автомобилът на Сандерсън е бил блъснат от полицията, след което той се е предал.
Издирването на двамата братя продължаваше вече трети ден. Братът на беглеца и негов съучастник, 30-годишният Деймиън Сандерсън, беше намерен мъртъв в понеделник близо до мястото на атаките. Полицията се опитва да установи дали 32-годишният Майлс Сандерсън е убил брат си.
Яростната атака повдигна въпроса защо Майлс Сандерсън - бивш затворник с 59 присъди и дълга история на шокиращо насилие - изобщо е бил на свобода, отбелязва АП. Той е бил освободен от комисията за предсрочно освобождаване през февруари, докато излежавал присъда от над четири години затвор по обвинения, включващи нападение и грабеж. Но полицията го е издирвала от май, очевидно по обвинения за нарушаване на условията на предсрочното му освобождаване, макар че подробностите не бяха изяснени веднага. По информация от съдебни документи дългото му и цветущо досие показва, че преди седем години той е нападнал и намушкал с нож една от жертвите, убити по време на атаките през уикенда.
Канадският министър на обществената сигурност Марко Мендичино заяви, че ще бъде проведено разследване как комисията за предсрочно освобождаване е достигнала до своята оценка за Сандерсън.
Разследващите засега не са посочили мотив за кръвопролитието.