До края на годината няма да има увеличение на цената на газа в Сърбия, тъй като съществуващите количества вече са платени, което е решено на най-високо държавно ниво; "Сърбиягаз" е само изпълнител в този бизнес, заяви директорът на "Сърбиягаз" Душан Баятович, цитиран от РТС. 
Газ ще има достатъчно през целия отоплителен сезон, тъй като са осигурени необходимите количества мазут, а някои топлоцентрали могат да работят на пелети, обясни Баятович. По думите му фактът, че се разглежда ограничаване на цената на газа, който се доставя за Европа, няма да повлияе на потребителите в Сърбия и те ще бъдат защитени през целия отоплителен сезон. 
Баятович припомни, че сегашните сръбски резерви от газ в Унгария са 360 милиона кубически метра и има още 280 милиона в хранилището в Банатски двор. 
До края на септември трябва да пристигнат определени количества руски газ, които да предвидени в договори, каза Баятович. Той припомни, че според настоящия договор с Русия Сърбия плаща природния газ по 368 долара за кубически метър.
За последното тримесечие на тази година цената ще бъде 420 долара, а за първото тримесечие на следващата година - 430 долара, каза Баятович. "Сърбиягаз" в момента подава газ на индустрията на цена от 353 долара за кубически метър, а за населението цената е малко по-ниска, посочи той.
Баятович каза също, че намерението на ЕС да ограничи цената на руския газ е "неразумно решение" от гледна точка на бизнеса.