Нов покрит пазар за земеделски стоки беше официално открит в Мездра от кмета на общината Иван Аспарухов, съобщиха от общинския пресцентър.
Пазарът е изграден по проект, изпълнен от община Мездра с финансовата подкрепа на Фонд ФЛАГ  чрез „Българска инвестиционна и координационна платформа за градско развитие“. Проектът е на обща стойност 1 720 000 лева. 
Хубавите неща стават бавно и с усилията на много хора, каза при откриването на търговското съоръжение кметът на Мездра Иван Аспарухов, цитиран в съобщението. Създаването на фермерски пазар, който да работи през цялата седмица, а не само в традиционния пазарен ден в Мездра, е отдавнашна мечта на хората и местната власт, посочи още той и отправи покана към всички фермери от района да предложат продукцията си на новия пазар. Всеки ще получи търговска маса заедно с място за паркиране на достъпни цени. 
Покритият пазар има две основни покрити части с дължина по 36 метра и разполага с общо 48 търговски маси, разполага със собствен открит паркинг. Към пазара са изградени сцена за публични прояви, детска площадка, зелени площи, фонтан. Положена е нова настилка, обновено е осветлението и водоснабдяването на обекта. 
Новооткритият покрит пазар краси изящен стенопис - репродукция на картината „Лято“ на известния врачански художник Любомир Минковски, изработен от неговия колега Евгени Кучков.