Видинската противопожарна служба организира в дните от 12 до 16 септември традиционната Седмица на пожарната безопасност. Поводът е професионалният празник на служителите от структурите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР - отбелязван на 14 септември, съобщават от Областната дирекция на МВР -Видин.
Проявите ще започнат в понеделник, 12 септември, с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов и тържествено награждаване на служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН) – Видин. В следващите дни са организирани срещи-беседи с ветерани от структурите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата им. Обявен е конкурс за детска рисунка на тема „Пожарникар – уважавана и достойна професия“, ще има демонстрация на пожарна и аварийно спасителна техника и оборудване на площад „Баба Вида“ и среща с членовете на доброволното формирование в община Грамада.
През цялата седмица от 9:30 до 12:00 часа ще има приемни за граждани и открити телефонни линии, както и Дни на отворените врати в Регионалните служби ПБЗН - Видин, Белоградчик и Кула.