За предстоящия предсрочен парламентарен вот на 2 октомври в листите в Районната избирателна комисия в Кърджали са регистрирани общо 135 кандидати от 28 партии и коалиции, като в петмандатния избирателен район това са по 27 кандидати за 1 мандат. Това каза за БТА председателят на РИК Павел Гатев. Той обясни, че броят на кандидатите е бил 137, но в регламентирания срок двама от тях са подали заявления да бъдат заличени. 
Изборите на 2 октомври в Кърджалийско ще се проведат в 503 секции по общини, без подвижните секции и тези в лечебни заведения. Техният брой ще стане ясен малко преди вота, съгласно зададените от ЦИК срокове, обясни Гатев. Той уточни, че в 200 от секциите ще се гласува с хартиена бюлетина, защото броят на избирателите в тях е под 300 и не отговарят на условието за поставяне на машина в секцията. 
Право на глас ще имат 260 хиляди избиратели, според предварителните избирателни списъци, каза още председателят на РИК – Кърджали. В избирателната комисия няма до момента постъпили жалби. От 15 септември започват обученията на членовете на Секционните избирателни комисии.