Комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза ще установява състоянието на подсъдимия Иван Кокинов, пробол 16 пъти с нож ученичка. Експертизата, която да отговори дали към настоящия момент Кокинов страда от тежко психично заболяване, назначи Окръжният съд в Бургас. Трябва да се установи дали състоянието на подсъдимия пречи на провеждането на наказателното производство и на възможността да участва пълноценно в него и да защитава правата и законните си интереси, посочиха от съда.
Кокинов е подсъдим за опит за убийство. Той беше задържан миналата година, след като на улица "Транспортна", в близост до Гробищния парк в Бургас, направил опит умишлено да умъртви С.Ф., чрез нанасяне на 16 прободни и прорезни рани по тялото й. 
Днес Окръжният съд в Бургас проведе разпоредително заседание по делото. Магистратите посочиха, че деянието е извършено с особена жестокост и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини. Съдът конституира пострадалата като граждански ищец и частен обвинител. 
Следващото заседание по делото е насрочено за 8 ноември.