Зелената икономика с нейните най-съществени елементи, като енергийна ефективност и пестене на енергия, електромобилност, умни къщи и дигитализация, ще бъдат представени на Международния технически панаир в Пловдив. Изложението ще се проведе от 19 до 24 септември, съобщиха организаторите от Панаира.
По традиция в икономическото събитие участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.
В предстоящия Есенен панаир тези браншове също са представени, но само от най-изявените фирми, показващи върхови иновации в най-модерните направления, като енергийна ефективност, пестене на енергия, електротранспорт, екопроизводство, дигитализация, въвеждането на "умни решения" във всички сфери на икономиката и бита. Един от най-важните акценти са системите за намаляване на енергийните разходи.
В изданието ще се включват български компании от почти целия браншови спектър, чуждестранното участие е от Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и др.