Над 60 са участниците в конкурса на 25-ото издание на Международния фестивал на прическата и красотата. Това съобщи пред медии стилистът Кръстю Капанов, почетен президент на организацията „Интеркоафюр България“.
Форумът ще се състои на 11 септември (неделя) в хотел „Балкан“. Събитието е разделено на две части. Сутринта е конкурсната програма. В нея участниците ще имат по 30 минути, за да покажат своите прически. „В конкурсната програма в повечето случаи участват млади хора, които тепърва се изграждат. Това е пътят, по който те тръгват и извоюват и име, и техника, и начин на общуване…“, разказа Капанов. След края на състезателната част от фестивала започва Шоу на нациите с участието на професионалисти от Италия, Република Северна Македония и др.
Шоуто на „Интеркоафюр България“ ще бъде представено както във фестивала в София, така и на 17 септември във Франция. „Ще го покажем и в Париж, в кабаре „Латен“. Това е едно много старо заведение, което е направено от Наполеон Бонапарт през 1884 г. И България е водеща, тъй като 15-минутно шоу ще направят Орлин Валяков, Рени Илиева, Иван Ганев, Светлана Методиева, Йордан Василев и Марин Хубенов“, коментира Капанов.
В рамките на събитието от международната организация „Интеркоафюр Мондиал“ ще раздадат и награди, част от които са и за български фризьори. Кръстю Капанов ще бъде отличен „голям кръст“. „Само най-големите фризьори в света са достигали до тази степен. Така че, това, според мен, е едно грандиозно постижение“, каза Иван Ганев, президент на „Интеркоафюр България“. / ГН