Новият български телевизионен сериал „С река на сърцето“ ще има специална предпремиера във Видин. Това съобщават от видинското кметство.
Откритата сцена пред крепостта „Баба Вида“, един от 100-те национални туристически обекта, ще посрещне първата публика на новия сериал на Нова телевизия, който ще е на малкия екран от 13 септември.
Сериалът се снима във Видин и региона от началото на месец май и голяма част от екипа на продукцията живя в периода на снимките в района, радвайки се на гостоприемството на местните жители, уточняват от общината. Това е причината Нова телевизия и продуцентска къща New Generation Films да организират първата публична прожекция във Видин дни преди ефирната премиера на сериала.
Предпремиерната прожекция ще се състои в петък (9 септември) от 19:30 часа в пространството пред крепостта „Баба Вида“. Публиката ще види първите два епизода на семейната сага. Непосредствено преди това, феновете от Видин и региона ще имат възможност да се срещнат лично с актьорите и екипа на новия сериал, да се снимат с тях и да получат автограф.
Зад филмовата продукция „С река на сърцето“ стои екип от доказани професионалисти – режисьори са Мартин Макариев и Ники Илиев, сценарист - Георги Тенев, главен оператор - Андрей Андреев, композитор - Виктор Стоянов, продуцент – Светлин Нейнски. В сериала участват  Луиза Григорова, Яна Маринова, Александър Сано, Мартина Апостолова, Анастасия Лютова, Александър Димов, Христо Петков, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Леарт Докле, Йоанна-Изабелла Върбанова, Матьо Горанов, Никола Додов, Цветина Петрова, сръбската актриса Ана Томич и македонския актьор Игор Ангелов.