Районната администрация на ”Изгрев” започва разширението на 23-та детска градина “Здраве” в ж.к. ”Изток”, съобщава кметът на района Делян Георгиев на страницата си във Фейсбук.
Това е първото разширение на детската градина от основаването й през седемдесетте години на миналия век. След обстоен анализ, извършен от експертите на района, бе взето решение да бъде изградена нова пристройка към основния блок на детското заведение и да се извърши частична вътрешна реконструкция на административното крило, което е оптималният вариант за усвояване на пространства и увеличаване на капацитета за прием на деца, посочва районният кмет.
Той посочва, че район “Изгрев” успешно е защитил проекта си за разширение на детската градина пред Столичния общински съвет и е подсигурил необходимото финансиране за строителство. Осигуряването на нови места в детските градини е основен приоритет на нашата районна администрация. Работим вече две години изключително активно в посока намиране на решение на голямата липса на места в детските градини и постигнахме огромен напредък в тази посока, посочва още Делян Георгиев.