„Вазовски Машиностроителни заводи“ (ВМЗ) - Сопот се включи в подпомагането на бедстващите жители на пострадалите от наводнението карловски села, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Всички действия се координират с Министерството на икономиката и индустрията. 
Още в петък ВМЗ осигури храна за бедстващи хора в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина. От вчера се осигурява храна за доброволческите отряди, които подпомагат с разчистването на пострадалите населени места, като всекидневно се раздават по над 300 пакета хранителни продукти. Тази инициатива ще продължи и в следващите дни.
Компанията подпомага и оборудването на доброволците, като закупува или предоставя налични кофи, колички, лопати и ботуши. През последните дни има и техника от завода, която се включва в  разчистването - самосвал и багер. По електропровода на ВМЗ се подава електричество към с. Богдан. В момента се проверява дали работници и служители на ВМЗ, живеещи в най-тежко пострадалите райони, имат нужда от подслон. При необходимост ще се организира настаняване в подходящи за живеене помещения.
Изпълнителният директор на завода Иван Стоенчев е в комуникация с кмета на община Карлово Емил Кабаиванов и кметовете на трите населени места - Богдан, Каравелово и Слатина.