Екип на Българския Червен кръст (БЧК) посети най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, за да направи на място оценка на нуждите на хората. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.
Представители на Областния съвет на БЧК-Пловдив и на дирекция „Мениджмънт на бедствията" в Националния Секретариат на БЧК проведоха среща с представители на местната власт с цел създаване на добра координация по отношение на уточняване нуждите на пострадалите хора.
По данни на общината, най-тежка е ситуацията в селата Каравелово, Богдан и Слатина. Останалите населени места на територията на община Карлово, където има засегнати от наводненията домакинства и нарушена инфраструктурата, са Христо Даново, Войнягово, Розино и Столетово. В тях вниманието ще бъде насочено и към сградите с обществена значимост като детски градини, училища и др.
В с. Каравелово екипите на БЧК доставиха дезинфектанти и питейна вода. Те се срещнаха с кмета на селото – Славка Червенкова, като по време на срещата стана ясно, че към момента хората там се нуждаят от тежка техника и доброволци за разчистване на щетите.
БЧК е в постоянна връзка с представители на община Карлово и с кметовете на засегнатите места, за да бъде предоставено допълнително подпомагане съобразно нуждите.
До момента БЧК е предоставил от бедствения си резерв комплекти със спално бельо, одеяла и дезинфектанти. Бяха осигурени и над пет тона минерална и изворна вода.