Казанлъшките сдружения „Юнайтед Авангард Артист", „Младежки център за развитие Взаимопомощ" и „Бъдеще за децата", в партньорство с Военен клуб - Казанлък, организират кампания за събиране на дарения в помощ на жителите на засегнатите от наводненията села край Карлово. Това съобщи за БТА председателят на МЦР "Взаимопомощ" инж. Мария Славова. 
Даренията се събират до 11 септември в сградата на Военния клуб, уточни тя. 
Всички желаещи могат да оставят храна във вид на консерви, макаронени или други пакетирани изделия, почистващи препарати за дезинфекция на къщите, включително маски, ръкавици, кофи и мопове, вода за пиене в бутилиран вид, лекарства от първа необходимост. Събират се още свещи, лампи на батерии или соларни, тоалетна хартия, превързочни и други хигиенни материали, бельо и чорапи и спално бельо, като е препоръчително те да бъдат с етикет на производителя, коментира Мария Славова. 
Продуктите ще бъдат доставени на нуждаещите се заедно със събраните от кампанията на "Animal Hope" - Казанлък дарения за животни, посочи още тя. 
Ако някой желае да направи дарение, но няма възможност да отиде лично, може да се свърже с организаторите на дарителската кампания на телефон 0899 307090, допълни Славова.