Фотоизложба на тема „Хубава земя – хубави хора” на разградския фотограф Минка Христова е подредена в Областната администрация в Разград. Експозицията е по повод на Деня на Съединението, съобщиха от институцията. 
„За мен е чест и удоволствие тези прекрасни фотоси, запечатали красотата на България и Лудогорието, да бъдат представени тук. Хубавата земя ражда хубави хора и точно това е видяла през фотообектива си Минка Христова”, заяви при откриването областният управител Драгомир Златев. Според него нашият народ има всички основания да се гордее, както с историческото си минало, така и с неповторимата красота на родната природа. 
Любовта на Минка Христова към фотографията е от ученическите й години. По образование тя е математик, а по професия – счетоводител. „Цифрите носят точна информация и може би по своему са красиви, но човек таи в себе си и копнеж за друг тип красота и аз я откривам през обектива. С фотосите си успявам да я съхраня и да споделя преживяното с други хора”, казва Христова. 
„Хубава земя – хубави хора” е нейната трета самостоятелна изложба. Фотографиите обхващат период от последните осем години. На тях са запечатани предимно пейзажи от региона, но и красиви места от други краища на България. Обективът е уловил и образите на нашенци в тяхното пъстро и разнолико всекидневие. 
Експозицията може да бъде видяна от посетителите в Областната администрация до края на октомври, след което ще бъде показана и на други места в града и региона.