Депутати от двете камари на парламента на Босна и Херцеговина ще се срещнат днес с турска делегация, водена от президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщава вестник "Дневни Аваз", който отбелязва, че Ердоган ще пристигне в Сараево със съпругата си и девет министри. 
За последен път турският президент посети Босна и  Херцеговина през август миналата година. На сараевското летище делегацията на Турция ще пристигне в 12 часа.  Сръбският член на босненското председателство Милорад Додик заяви, че по време на посещението на Ердоган в Босна и Херцеговина ще разговаря с него за проекти, които са свързани с магистралата Белград-Сараево-Белград, съобщи Танюг. 
Додик заяви, че в Република Сръбска вече се строят някои отсечки от тази магистрала, докато във Федерацията Босна и Херцеговина това не се прави.  Додик каза, че ще бъде интересно да чуе какво мисли Ердоган по глобални въпроси, особено с оглед на това, че Турция има впечатляващо становище във връзка с украинската криза. 
Додик каза, че Ердоган е велик държавник и досега във всичко е показвал много ясна позиция и уважава всички. 
Ердоган пристига на официално посещение в Босна и Херцеговина в рамките на регионална обиколка, по време на която ще посети Сърбия и Хърватия, където в Сисак ще присъства на тържествено откриване на ислямски център и джамия.