Със заповед на министър Иван Демерджиев е изготвен график за работните съвещания с директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) и началниците на полицейски управления по апелативни райони, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
На тези съвещания ще бъдат обсъждани въпросите, свързани със създаването на организация за провеждането на изборите за народни представители в 48-мо Народно събрание и противодействие на престъпления срещу избирателните права на гражданите. 
Други акценти ще бъдат резултатите от превенцията и противодействието на конвенционалната престъпност, състоянието на пътнотранспортния травматизъм, дейността по разследване на престъпления - предизвикателства и констатирани слабости на етапа на досъдебните производства.
Заместник главният секретар главен комисар Станимир Станев и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков ще проведат поредицата от работни срещи по апелативни райони с директорите на СДВР и ОД на МВР в страната на 7 и 8 септември – в Бургас, Варна, Велико Търново и Пловдив, а на 9 септември – в София. Ще участват началниците на прилежащите им районни управления, на отделите на криминална, икономическа и охранителна полиция, пътна полиция и разследване към ОД на МВР. Поканени за участие са и представители на съответните апелативни прокуратури.