Договорихме се да направим обща работна група от представители на България и Република Северна Македония за  техническите параметри за пренос на електроенергия и доставка и съхранение на природен газ, каза Димитър Ковачевски, премиер на Република Северна Македония, пред журналисти в Министерския съвет след среща със служебния премиер Гълъб Донев.
Тема на разговора беше енергийната криза и повишаването на цените на енергията. Опитваме се да намерим решение за последното тримесечие на годината и за първото тримесечие на следващата година, каза Ковачевски.
Обсъдихме доставките на природен газ, както и мощности за складиране на втечнен газ (в хранилището „Чирен“). Работната група  ще започне работа още в сряда, добави премиерът Ковачевски.
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който е на еднодневно посещение в София.
Двамата премиери разговаряха на четири очи, след което се състоя разширена среща на двете делегации. Във фокуса на разговорите в Министерския съвет са били въпроси от енергийната сфера.
 След  срещата в МС Димитър Ковачевски ще разговаря и с президента Румен Радев.