Американският актьор Джеси Айзенбърг, чийто режисьорски дебют "Всеки с проблемите си!" ("When You Finish Saving The World") беше прожектиран в неделя вечерта на фестивала на американското кино в Довил, Франция, малко преди това тържествено откри плажна кабина на негово име, предаде Франс прес.
Под жаркото слънце актьорът, прочул се с ролята на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг във филма "Социалната мрежа", отдели време да даде няколко автографа и да позира пред табелата с името му.
Подобна чест преди е оказвана на филмови знаменитости като Джон Траволта, Шон Конъри, Клинт Истууд. 
"Както без съмнение можете да разберете по моето телосложение и тена ми, много рядко плажувам, така че това е чудесна причина да идвам на плаж отсега нататък",  пошегува се Айзенбърг.
"За мен е невероятно, че има град във Франция, който чества американското кино, защото като американци ние смятаме страната за връх. Поради тази причина се чувствам много поласкан да бъда посрещнат и филмът ми да бъде показан тук", добави той.
Превъплъщението му в образа на Марк Зукърбърг в "Социалната мрежа" (2010) превърна Джеси Айзенбърг в звезда: на 38 години той се чувства еднакво добре както в блокбастъри като "Зомбиленд" или "Батман срещу Супермен" на Зак Снайдър, така и в по-интимни филми като "Вивариум" на Лоркан Финеган. 
По-рано актьорът представи извън конкурсната програма в Кан първия си игрален филм като режисьор "Всеки с проблемите си!", припомня агенцията.
Продукцията с Джулиан Мур в главната роля проследява взривоопасната връзка между политически ангажирана майка и нейния син музикант, който търси слава в социалните мрежи.
Мур понастоящем е председател на журито на кинофестивала във Венеция.        Кинофестивалът на американското кино в Довил продължава до 11 септември.