Нан Голдин е сред най-големите съвременни фотографи. Кариерата й засяга теми като СПИН и пристрастеността към болкоуспокояващи. Един документален филм на фестивала във Венеция показва битките на фотографката, съобщава АФП.
Режисьор на документалния филм, включен в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция „Красота и кръвопролитие“ („All the Beauty and the Bloodshed“) за живота на 68-годишната Нан Голдин, е Лора Пойтрас. 
Любителите на фотографията познават добре Нан Голдин, чието творчество е встрани от стереотипите. Сега, във филма на Лора Пойтрас, фотографката се разкрива още повече. 
„Записите ни приличаха повече на психотерапия. Говорех по теми, които са много болезнени за мен“, разказа самата Голдин във Венеция. Фотографката губи сестра си много рано и тази загуба я хвърля в депресия. Филмът разкрива реакциите на родителите на Голдин и медицинските изследвания на покойната й сестра, която се самоубива. 
Нан Голдин разказва как самоубийството на сестра й я е наранило до степен да отказва да говори в продължение на месеци. Така тя открива фотографията като средство да се изразява. 
Нан Голдин е известна и с работата си по теми като сексуалността и дрогата. Най-известната й серия фотографии е „Балада за сексуалната зависимост“ („The Ballad of Sexual Dependency"), с която документира живота на ЛГБТ общността в Ню Йорк през 70-те и 90-те години. Във филма Голдин разкрива и бедността, в която живее в ранния период от кариерата си, тласнала я към проституция. 
Темата за СПИН, с която Голдин е известна, е предизвикана от загубата на много нейни приятели. Друго нейно свидетелство за времето, в което живее, е битката й срещу производителите на болкоуспокояващи, които за двадесет години убиват половин милион американци. 
„Най-голямата ми гордост е фактът, че успяхме да поставим на колене едно семейство милиардери в свят, в който богатите не биват съдени като нас, обикновените хора“, казва Нан Голдин във Венеция, призовавайки за дестигматизиране и лечение на хората със зависимости. Режисьорката на филма за живота на Нан Голдин - Лора Пойтрас, е разследващ журналист, срещала се с Едуард Сноудън и Джулиан Асандж.