Оживление цари на кинофестивала във Венеция в очакване на филма "Не се тревожи, скъпа" на Оливия Уайлд, чиято световна премиера е тази вечер на Лидо, предаде Асошиейтед прес.
С нетърпение се очаква и самият филм - психологически трилър, чието действие се развива в средата на миналия век, и със звезден актьорски състав, включващ Флорънс Пю, Крис Пайн и Хари Стайлс, който понастоящем има връзка с Уайлд. 
Очаквано е и пристигането на Стайлс, чиято неземна слава и последователи могат да направят манията по Тимъти Шаламе при появата му в петък да изглежда направо странна. 
Изглежда обаче, че най-чаканото събитие е пресконференцията за филма преди премиерната прожекция. 
Задкулисните драми рядко се простират отвъд вътрешните клюки в индустрията, но въпросът какво точно се е случило при създаването на "Не се тревожи, скъпа" се превърна в източник на глобална интрига.
Всевъзможни слухове - от ранното напускане на актьора Шая Лабъф до предполагаемата липса на публична подкрепа от страна на Флорънс Пю за проекта в акаунтите й в социалните мрежи, от известно време се носят в Тик Ток и Туитър.
Самата Оливия Уайлд също даде храна на таблоидите й, след като папараци я "изловиха" в извънекранна връзка с Хари Стайлс. 
Впоследствие дойде моментът на изложението СинемаКон, когато на актрисата и режисьорка бяха връчени съдебни документи от бившия й съпруг Джейсън Съдейкис. Това се случи на сцената по време на презентация на филма й пред хиляди професионалисти от бранша и собственици на киносалони.  След това през последните няколко седмици всички малки фитили сякаш се запалиха наведнъж. Голяма част от интригата беше подклаждана от актьора Шая Лабъф, който проговори публично, за да оспори двегодишното "повествование", че е бил уволнен от проекта. В крайна сметка ролята му получи Хари Стайлс.
В публикация във "Варайъти" Оливия Уайлд не е цитирана директно, че е уволнила Шая Лабъф. Тя обаче казва, че неговият процес не е бил подходящ за етиката, която изисква в своите продукции. "Процесът му в някои отношения изглежда изисква бойна енергия, а аз лично не вярвам, че това е благоприятно за най-добрите изпълнения".
В отговор Лабъф изпрати лични имейли, текстови и видео съобщения до "Варайъти", за да докаже, че всъщност той е напуснал поради липса на време за репетиции. Видеосъобщението, в което Уайлд се опитва да го убеди да остане в ролята на Джак, впоследствие изтече онлайн.
Шая Лабъф, който трябва да се изправи пред съда догодина по обвинения в малтретиране от страна на бившата му приятелка, певицата Еф Кей Ей туигс, по една случайност също е във Венеция тази година с филма "Падре Пио".                Появилото се в интернет видео също показа как Оливия Уайлд нарича Флорънс Пю "мис Фло", което някои възприеха като потвърждение, че двете не се разбират.
Уайлд, от своя страна, се изказа възторжено за главната си актриса. В интервю за Асошиейтед прес тя говори надълго и нашироко за невероятния талант на Пю, казвайки, че това, което е направила с ролята, е "изключително брилянтно" и че образът на Алис е "героинята на века".
И все пак остава въпросът защо Флорънс Пю избягва да промотира филма в профилите си в социалните, нито пък споменава за представянето му във Венеция. 
Сайтът за новини от шоубизнеса "The Wrap" "наля още масло в огъня", като съобщи, че появите на Пю пред пресата, свързани с филма, ще бъдат ограничени само до Венеция. "Варайъти" в неделя "хвърли бомбата", съобщавайки, че Флорънс Пю няма да участва в днешната пресконференция. 
Надеждата е, че пресконференцията ще даде отговори на неизяснените въпроси, ще върне вниманието към самия филм и може би дори ще предизвика по-голямо вълнение за премиерата му по кината на 23 септември.
"Този филм е моето любовно писмо към продукциите, които разширяват границите на нашето въображение. Той е амбициозен, но мисля, че направихме нещо наистина специално", пише Уайлд в режисьорското си изявление. "Представете си живот, в който сте имали всичко, което някога сте искали. Какво би било необходимо, за да се откажете от това... Готови ли сте да разрушите системата, предназначена да ви служи?"
Независимо от всичко, едно нещо е сигурно: "Всички говорят за "Не се тревожи, скъпа".