Увеличава се броят на арестуваните в Русе нелегални мигранти. Районният съд е наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 43-ма чужди граждани. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.
Всички са задържани на ГКПП "Дунав мост".
Само четирима от арестуваните - трима мъже и жена, са представили документи за самоличност. Установено е, че са турски граждани. Мъжете са били шофьори на камиони, в които били открити нелегални мигранти. Жената е пътувала в автомобил, като първоначално е показала пред граничните служби фалшива българска лична карта, а при последвалия обиск е открит нейния истински документ.
Останалите 39 арестувани са нелегални мигранти. Те не са имали документи за самоличност. От тях 12 са заявили, че са от Сирия, двама - от Мароко, един – от Палестина, и 24 – от Ирак. 
За престъплението законът предвижда до пет години затвор и глоба от 100 до 300 лева.
От Районния съд в Русе информираха, че през юли тази година на десетима чуждестранни граждани е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а през юни - на 15.
От граничния пункт съобщиха, че от началото на месеца са задържани шестима нелегални мигранти. Трима са сирийци, а останалите са иранец, сенегалец и афганистанец.