Силен взрив във фабрика за преработка на риба е избухнал в гръцкия град Превеза. Вследствие на взрива са загинали двама души, единият от които е албанец, като ранен е и трети работник във фабриката, предаде Албанското радио и телевизия (RTSH).
Според гръцката агенция АНА–МПА взривът избухнал, докато двамата работници заварявали с бутилки с пропан.
Взривът е избухнал около 15:30 ч. вчера.  Двамата работници – 39-годишен грък и 40-годишен албанец, са тежко ранени и не успяват да оцелеят.  АНА–МПА уточнява, че става въпрос за 41-годишен мъж от Превеза и 49-годишен албански гражданин.
Заради силния взрив живеещите в близост до фабриката напуснали ужасени домовете си.
Множество пожарникари и полицаи са били изпратени на мястото на случилото се. Двамата собственици на рибната фабрика са задържани в полицията във връзка с тежкия случай. Според АНА–МПА арестуван е и трети човек, отговорник за външната работилница, където се е случило запояването с фатален край.
По информация, получена от вестник "Катимерини" от местната полиция, раненият изглежда не е тежко ранен."Катимерини" съобщава също, че по случая тече разследване, тъй като местните медии обясняват с различни причини случилото се, а районът на взрива е отцепен.